Onze leden maken onze projecten!

Borrel je zelf van de creatieve ideeën? Eens je lid bent, kan je je idee komen pitchen. Als je voldoende mensen achter je kan scharen, ga je aan de slag met een gemotiveerd en sterk team en kan je jouw droomproject realiseren!

JCI Blind Date (2020 & 2021)

We hebben Ingeborg niet uitgenodigd, noch waren we op zoek naar onze droomvrouw of -man. We leerden wél JCI’ers van over de hele wereld kennen via een digitaal evenement! Verschillende afdelingen (telkens 3 tot 6 personen) kregen de kans om te spreken met een andere afdeling, zonder op voorhand te weten met wie. Spanning en hilariteit verzekerd!

Door de pandemie was het internationale contact beperkt gebleven tot trainingen en congressen. Voor informele, gezellige babbels was er jammer genoeg weinig ruimte geweest en we vonden het hoog tijd daar iets aan te doen!

Het project was een succes: 500 JCI-leden uit meer dan 100 lokale afdelingen namen deel aan onze Blind Date. De gesprekken borrelden van de inspiratie voor nieuwe projecten. Ook
waren die avond maar liefst 41 landen vertegenwoordigd en dat leidde tot duurzame internationale samenwerkingen!

Digital Escape Room: De Coninck van Mechelen (2021)

Beeld je in: een spannende digitale zoektocht doorheen Mechelen in groepjes van 3 tot 5 personen – en dat van achter je eigen computer! Natuurlijk spreken we liever ‘int echt’ met
elkaar af, maar tijdens de lockdowns was het een goed alternatief om samen met vrienden iets leuks te doen.

De verschillende teams moesten door samen te werken een mysterieuze ontvoering oplossen. Tijdens hun queeste maakten ze kennis met stad Mechelen, enkele Mechelse ondernemers en uiteraard de Mechelse JCI’ers.

Maar liefst 600 mensen namen deel aan onze digital escape room. De snelste teams wonnen prachtige prijzen: een hotelovernachting in Martins Patershof, een 4-gangenmenu in Centpourcent én een gesigneerd truitje van KV Mechelen.

Zin om dit ook eens te doen? Het spel staat nog steeds online.

Dineer In Uw Kot (2020)

Niets mooier dan een inspirerende spreker gecombineerd met lekker eten! We vroegen bezield chef-kok Wim Ballieu voor een online keynote, terwijl een 40-tal deelnemers thuis konden genieten van een verfijnd drie-gangenmenu geleverd door Mechelse restaurants.

Op die manier staken we de Mechelse horeca tijdens de eerste lockdown een hart onder de riem en het was tegelijk een toffe manier om iets bij te leren van een succesvol ondernemer!

World Clean Up Day (2018 & 2019)

We houden van onze stad en we zien haar dan ook graag proper! In 2018 en 2019 organiseerden we grote zwerfvuilacties in onze stad. Samen zwerfvuil opruimen klinkt misschien niet bijster spectaculair, maar voor ons is het belangrijk om mensen hiervan bewust te maken.

Dat is ook gelukt! Tijdens de editie van 2019 staken 900 deelnemers de handen uit de mouwen. Omdat we erin waren geslaagd zoveel samenhorigheid én een propere
binnenstad te bekomen, werd JCI Mechelen door stad Mechelen bekroond als “Duurzame Held”.

De Vier (2019)

Wat?

 Vier sessies, vier experts, vier locaties en één doel: “Be Better”.

Deze eerste editie focuste op personal development en had als doel te inspireren en te motiveren. Elke sessie bestond uit een interessante keynote gevolgd door een netwerkmoment. Het was de ideale manier om een 50-tal jonge ondernemers te inspireren
en aan elkaar te introduceren. Missie geslaagd!

We hebben nog veel meer projecten op onze conto staan, maar momenteel werken we nog aan onze website. In de nabije toekomst vertellen we je graag meer over: Jazz At Home, Open Vormingsdag, Starterscafé, Belgian Parlement Expierence,…