Spel zonder Grenzen

Misschien heeft u al gehoord van het “International Games Day”-initiatief dat in 2007 in de verenigde staten ontstaan is (toen nog “National Games Day” genaamd), en sinds 2012 ook internationaal in verschillende bibliotheken overal ter wereld plaatsvindt. Anno 2017 is “International Games Day” herdoopt tot “International Games Week” zodat er maximaal ruimte gecreëerd wordt voor een creatieve invulling van dit initiatief. Hoewel het evenement intussen in 53 landen georganiseerd wordt, zijn België, Nederland en Luxemburg tot op vandaag nog nooit vertegenwoordigd. Maar daar wordt dit jaar komaf mee gemaakt!

De vrijwilligers van Junior Chamber International (JCI) hebben de handen in elkaar geslagen om een eerste Benelux-editie te organiseren in 2017. Hiervoor zouden we graag een partnership sluiten met de  stadsbibliotheek van Mechelen. Op zondag 29/10/2017 zouden we dan in samenwerking met diverse uitgevers, distributeurs, regionale spellenverenigingen en -handelaars een gratis, gevarieerd dagprogramma aanbieden aan alle spellustigen en geïnteresseerden en dit aandacht voor zowel de beginnende speler als de recreatieve en expertspeler. Doel: samenbrengen van mensen in de publieke bibliotheek om ze te introduceren met een mogelijke nieuwe hobby en ze kennis te laten maken met de bibliotheek. 

In Cijfers:

  • ca. 50 deelnemers
  • ca. 10 simultaan bruikbare spellentafels
  • keuze uit minstens 30 spellen
  • gratis deelname 
  • uitdaging: vertegenwoordiging van ieder beroep volgens de letters van het alfabet (van advocaat en atleet tot zorgmedewerker en zadelmaker)

Samen spellen spelen brengt mensen samen. Grenzen verdwijnen en we zien het dan ook als een uitdaging op zoveel mogelijk verschillende beroepen aanwezig te hebben. Mensen die misschien in het dagelijkse leven nauwelijks tot geen contact met elkaar zouden hebben komen samen rond de spellentafel. Een mooie vorm van integratie en samenleving.

Inschrijven

Contact:

 JCI Mechelen vzw
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen

 hello (@) jcimechelen.be