JCI is een grote organisatie die zich over de hele wereld vertakt en waar heel veel gebeurt. Een ideale manier om op de hoogte te blijven van wat zich in Jaycee-land afspeelt is deelnemen aan de jaarlijkse conventies. Eénmaal per jaar organiseert elke JCI koepelorganisatie een congres. Tijdens zo'n bijeenkomst krijgt je als lid naast een thematisch en heel gevarieerd aanbod van trainingen, key-notes, workshops en fun activiteiten ook een geweldige kans om te weten te komen waar de anderen mee bezig zijn. Er zijn lunches, barbeques, ontbijtsessies, galabals (in stijl) en er is vooral veel kameraadschap en fun. Tijdens het afsluitende galabal is er ook steeds een award ceremonie, waar individuele leden en/of projecten en afdelingen in de bloemetjes worden gezet.
In België kan je als lid dus jaarlijks deelnemen aan het Vlaams Congres, Les Assises bij onze franstalige vrienden of de Nationale Conventie. Daarnaast zijn het Europees Congres of het World Congress ook steeds gewilde trekpleisters. Dergelijke conventies, ook georganiseerd door de vrijwilligers van één of meer lokale afdelingen wereldwijd, gaan dikwijls door op tot de verbeelding sprekende plaatsen waar je anders niet gemakkelijk komt, aan haalbare JCI prijzen. Denken we maar aan recente conventies in Monaco, Quebec of Japan, of aan komende conferenties in Riga of Goa.
Grand Slam
Wil je echt jezelf uitdagen? Try a Grand Slam en bezoek in hetzelfde jaar alle regionale (lees: continentale) conferenties: JCI Europe, JCI The America's, JCI The Africa's & JCI Asia-Pacific.

Contact:

 JCI Mechelen vzw
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen

 hello (@) jcimechelen.be